Rustgevende Natuurfilm

We zien bij cliënten dat tijdens het kijken naar de natuurfilm angst, onrust en boosheid vermindert.

Rustgevende natuurfilm 

Wetenschappelijk onderzoek en onze eigen praktijkervaring leert dat kijken naar natuur positieve effecten heeft op de emotionele beleving van cliënten en patiënten. Het vermindert angst en onrust. Dit geldt ook voor het kijken naar natuurfoto’s en film. Natuur heeft ook een positieve invloed op de innerlijke beleving. Betere beheersing van impulsen met als gevolg verminderde boosheid en agressie, is daarvan een belangrijk effect. Kijken naar natuur geeft ons een gevoel van vrijheid. Mensen voelen zich prettiger en ervaren meer positieve gevoelens.

Het bijzondere aan deze natuurfilm
Voor mensen met dementie en of een verstandelijke beperking hebben wij een speciale natuurfilm ontwikkeld. Het doel van de film is rust geven en ongewenst gedrag verminderen. De anderhalf uur durende natuurfilm bestaat uit filmpjes van ongeveer 3 minuten afgewisseld met slideshows van foto’s. De onderwerpen van het natuurbeeld zijn heel herkenbaar zoals onder andere vogels, koeien, schapen, paarden, eekhoorns, aapjes en bollenvelden. Een filmpje bestaat uit 7 à 8 lange shots, waarbij de achtergrond stil staat en alleen het onderwerp beweegt. De beelden en onderwerpen wisselen elkaar rustig af. Door het langzame tempo krijgt de kijker de tijd om het onderwerp in zich op te nemen. In de film vinden geen heftige acties plaats, zoals het jagen of vechten van dieren. Het geluid is afwisselend natuurgeluid, speciaal uitgezochte muziek of geen geluid. Uit effectmetingen en ervaringen van instellingen blijkt dat bij cliënten tijdens het kijken naar de film angst, onrust en boosheid vermindert. Instellingen geven aan dat het geven van rustgevende medicatie bij dreigende escalatie bij een aantal cliënten uitgesteld kan worden.

Gratis en vrijblijvend de natuurfilm voor mensen met dementie twee weken 

uitproberen om zelf het effect op de bewoners te ervaren? 

Klik hier:  Gratis 2 weken natuurfilm

 

 

Abonnement
Voor instellingen bieden wij een abonnement op deze anderhalf uur durende natuurfilm aan. Daarvoor ontvangt u jaarlijks een half uur nieuwe film. Het abonnement sluit men af voor onbepaalde tijd, de opzegtermijn is een half jaar. De film kan met een bij te leveren player op de televisie worden getoond of op het TV kanaal of Narrow-casting systeem van de instelling worden geplaatst. De film wordt meestal in de woongroepen getoond of speelt doorlopend in speciaal ingerichte beleefhoeken of ruimtes.

Voorbeeld player:

MLF20160125-001-2-bewerkt

Neemt u voor meer informatie en prijzen van het abonnement vrijblijvend contact met ons op.