‘De Rust van …….’

Beter door Beeld heeft drie films gemaakt met als thema ‘De Rust van …….’ . Specifiek voor mensen met dementie en patiënten/cliënten in psycho-sociale zorginstellingen. Geproduceerd in nauwe samenwerking met zorgprofessionals en andere betrokken partijen:

  • De Rust van Natuur (90 min.). Dicht-bij-huis-natuur met bijvoorbeeld koolmeesjes, herten en ruisende bomen.
  • De Rust van Landelijk Leven (60 min). Bijvoorbeeld boerderij scenes, lammetjes en wuivend graan.
  • De Rust van Onderwater Leven (60 min.). Kleurrijke koraalriffen en sierlijk bewegende waterplanten.

‘De Rust van …..’ health visuals zijn onderverdeeld in clips van ongeveer 3 minuten. Deze clips wisselen elkaar rustig af. Ook de clips zelf zijn rustig samengesteld. Gecombineerd met de specifieke wijze van filmen en monteren met een stilstaande achtergrond en bewegende voorgrond krijgt de kijker de tijd om het onderwerp in zich op te nemen. Ook de audio  -muziek, natuur, stilte-  draagt bij aan het rustgevende karakter.

Inmiddels heeft het concept zijn weg gevonden naar een groot aantal zorginstellingen. In diverse ruimtes en woongroepplekken zijn de health visuals van Beter door Beeld te zien en de resultaten zijn zonder uitzondering positief.

Rustgevend, stressverminderend, minder verveling en neemt angst en onrust weg.

Een rapportage van een grote zorginstelling wijst uit dat 1 op 3 van de patiënten minder medicatie nodig heeft sinds het gebruik van de Health Visuals van Beter door Beeld.

Aangepaste versies van ‘De Rust van…..’ zijn in ontwikkeling voor toepassingen in wachtkamers voor diverse afdelingen; van geriatrie tot kindergeneeskunde en poli-.

Een kosteloze proefperiode van twee weken kunt u via onze contactpagina aanvragen.

Ziekenhuizen

Lees meer

Zorginstellingen

Lees meer

RelaxMaker

Lees meer

'De Rust van...'
Health Visual films

Lees meer