Medische fotografie was eigenlijk de kern van ons werk tot we ergens in 2010 de vraag kregen of we ook de wachtkamers in het Medisch Spectrum Twente konden uitrusten met foto’s ter afleiding. Ja natuurlijk; een enorme uitdaging, want het is natuurlijk ook een volstrekt andere invalshoek. Er werd enerzijds een beroep gedaan op onze creativiteit en anderzijds op onze technische expertise en ervaringen in het ziekenhuis met patiënten. De ene brainstormsessie na de andere, totdat we eigenlijk ontdekten dat we veel te ver van huis zochten. Een gewone natuurlijke omgeving, zoals we die zelf ook steeds ervaren als mountainbiker en hardloper. Elke maandag weer vertelden we elkaar hoe we ontstressten bij het sporten in de natuur. Gewone dicht-bij-huis natuur ging het worden. Vanzelfsprekend, dat we meer wilden weten of zulke afbeeldingen ook daadwerkelijk hun uitwerking zouden hebben. Nog geen minuut later zaten we allebei achter een stapel publicaties over ‘healing environment’. Wat een eye-opener! Hier moesten we mee verder. Deze benadering bevatte alles wat we wilden en konden. Dat je mensen kon helpen beter te worden door beeld. Logisch dat maar een stap kon volgen; de geboorte van Beter door Beeld.

René & Marlies

René van der Meer
Als medisch analist heb ik jarenlang in klinische omgevingen gewerkt; met cijfers en waardes om mensen te onderzoeken. In mijn fascinatie voor natuurfotografie ontdekte ik de menselijke gevoelswaarde. Medische wetenschap samenbrengen met individuele zorgaspecten. Wie voelt zich nou niet beter in een natuurlijke omgeving? Beter door Beeld was voor mij gewoon de enige logische combinatie: zorg, wetenschap en menselijkheid.

Marlies Lenselink
Ik ben niet alleen medisch fotograaf en fysiotherapeut, maar ook Mountainbiker. Dus intens fysiek bezig zijn. Zover mogelijk voor je uit kijken. En dan heerlijk uitpuffen; een zijn met de natuurlijke omgeving. Rustgevend en ontstressend. Dat kan vaak niet voor iedereen. Met mijn achtergrond weet ik hoe belangrijk een natuurlijkheid van omgeving is voor mensen met een hulpvraag. Beter door Beeld biedt die mogelijkheid

Ziekenhuizen

Lees meer

Zorginstellingen

Lees meer

RelaxMaker

Lees meer

'De Rust van...'
Health Visual films

Lees meer